اخبار مجمع

  • دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع): مرحوم غیاثی کرمانی، اعتقاد راسخ به نظام و ولایت داشت

    دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع): مرحوم غیاثی کرمانی، اعتقاد راسخ به نظام و ولایت داشت

    به گزارش پایگاه رسمی مجمع جهانی اهل بیت (ع)- در پی درگذشت حجت الاسلام و المسلمین «سید محمدرضا غیاثى کرمانى»، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) پیام تسلیت صادر کرد.

    متن پیام آیت‌الله رضا رمضانی به شرح زیر است:

    بسم الله الرحمن الرحیم

    انا لله وانا الیه راجعون

    خبر ارتحال فاضل گرانمایه خادم قرآن و اهل بیت علیهم السلام حجت الاسلام والمسلمین استاد آقای حاج سید محمدرضا غیاثی کرمانی طاب‌ثراه موجب تألم و تاسف فراوان گردید.

    آن مرحوم سال‌های زیادی از عمر شریف خود را صرف تدریس، تحقیق، پژوهش، تبلیغ و ترویج معارف قرآن و اهل‌بیت علیهم السلام نمود و با آشنایی و تسلط به مسائل روز و هنر در هر کجا احساس تکلیف می‌نمود به خدمت مشغول می‌شد. از ویژگی‌های بارز این عزیز سفر کرده، صفای باطن و بی‌تکلفی ایشان بود و بحمدالله در تمام مدت عمر، اعتقاد راسخ به نظام و ولایت داشت و در هر شرایط و هر اقتضایی به تکلیف خود عمل می‌نمود.

    اینجانب درگذشت این مبلّغ گران‌قدر و روحانی با اخلاص و خدوم را به حوزه‌های علمیه، طلاب، دوستان و همه بستگان و آشنایان تسـلیت عرض می‌نمایم. از درگاه حضرت حق جل‌جلاله برای روح آن فقید سعید رحمت، مغفرت و حشر با موالیانش و برای همه داغدیدگان به‌ویژه خانواده محترم و فرزندان عزیزش، صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت دارم.

    رضا رمضانی

    در پی درگذشت حجت الاسلام و المسلمین «سید محمدرضا غیاثى کرمانى»، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) پیام تسلیت صادر کرد.

  • آیت‌الله رمضانی: شهید سید حسن نصرالله، ادبیات جدیدی از مقاومت را ارائه کرد

    آیت‌الله رمضانی: شهید سید حسن نصرالله، ادبیات جدیدی از مقاومت را ارائه کرد

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - آیت الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) ظهر امروز در دیدار اعضای شورای علمای شیعه بنگلادش با اشاره به لزوم اولویت دادن به بانوان در کارهای فرهنگی اظهار کرد: نیمی از جمعیت جامعه را بانوان تشکیل می دهند و بانوان یک ظرفیت مهم در عرصه فرهنگ و ارزش ها هستند. تشکیل شورای علمای شیعه بنگلادش و حرکت رو به جلوی این شورا، فرصت مغتنمی است. هر جا که قدرتی، شکل می گیرد، دشمن برای ایجاد اختلاف، تلاش می کند و باید راه های نفوذ دشمن را بست. اختلافات در همه جا باعث ضربه زدن توسط دشمن می شود. وقتی که کنار هم و متحد باشید، هیچ قدرتی نمی تواند در مقابل شما قرار بگیرد.

    وی ادامه داد: پیش از سفری خدمت آیت الله العظمی بهجت رسیدم و از ایشان طلب نصیحت کردم، آیت الله العظمی بهجت به من گفتند که من، شما را به خدا می سپارم و خدا را به شما می سپارم. ایشان در توضیح بخش دوم عبارت شان فرمودند که شما علما هستید که یاد خداوند را در دل ها زنده می کنید. یکی از مهم ترین ماموریت های لیبرالیسم، این است که نام خداوند و معنویت را از دل ها، پاک کند. خداوند مهم ترین امانت خود یعنی دین و کتاب الهی را به علما سپرد.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: به شما علمای شیعه بنگلادش توصیه می کنیم که تلاشتان این باشد که با جوانان ارتباط داشته باشید، کارتان محدود به سخنرانی نباشد، بلکه برای آنها جلسات پرسش و پاسخ هم برگزار کنید. اردوهای منظم برای جوانان اعم از اردوهای سیاحتی و آموزشی و زیارتی برگزار کنید که این اردوها تاثیرات فراوانی بر روی جوانان دارد. این سیاست را هم در قبال بانوان در پیش بگیرید. اسلام، یک دین جامع است و نباید فقط یک بعد آن گفته شود. اکنون شاهد هستیم برخی از روشنفکران از اسلام رحمانی، سخن می گویند و تاکید دارند که باید آیات جهاد و مقاومت را کنار گذاشت، در حالی که ما صلح مطلق نداریم و اشداء علی الکفار در کنار رحماء بینهم آمده است.

    بهترین زمان برای نشرف معارف اهل بیت(ع)

    آیت الله رمضانی با اشاره به جایگاه مقاومت در اسلام اظهار کرد: اسلام لیبرال مدعی است که به دنبال صلح مطلق است، در حالی که ما در اسلام، صلح عادلانه را داریم که براساس عدل می باشد. اسلام برای رحمت آمده است، اما در برابر خودکامگان و اهل زر و تزویر باید مقاومت کرد. اگر کشورهای اسلامی در کنار هم جمع می شدند، بزرگ ترین اقتدار اقتصادی و سیاسی و اجتماعی جهان را می داشتیم. کشورهای اسلامی دارای ثروت های زیادی هستند و باید این ظرفیت ها در خدمت عزت و اعتلای اسلام و مسلمانان باشد.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، زمان کنونی را بهترین زمان برای نشر معارف اهل بیت(ع) دانست و تصریح کرد: در هیچ زمانی در تاریخ مثل زمان کنونی، فرصت برای نشر معارف اهل بیت(ع) نداشتیم. اسلام را باید به صورت جامع، مطرح کرد که دارای رحمت است. حتی مقاومت در اسلام هم برای انتشار رحمت است. شهدایی مثل شهید سید حسن نصرالله، افتخار امروز مجاهدان در عالم هستند. شهید سید حسن نصرالله، ادبیات جدیدی از مقاومت را ارائه کرد که یک مکتب شد و آن را باید زنده کرد.

    وی خاطرنشان کرد: به نسل امروز باید تفکر را یاد داد و این نسل را باید اهل فکر، بار آورد. در روایات آمده است که عبادت، تفکر در امر الهی است یا این که گفته شده، یک ساعت فکر کردن بالاتر از ۷۰ سال عبادت است.

    f732ae86-2c71-4211-922a-3f9d684bf039.jpg

    حضور فعال شیعیان بنگلادش در عرصه های اجتماعی

    حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم خلیل رضوی رئیس شورای علمای شیعه بنگلادش در ابتدای این دیدار با تقدیر از اقدامات مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار کرد: یکی از نهادهای بزرگ شیعی، مجمع جهانی اهل بیت(ع) است که تلاش های زیادی، داشته است و این نهاد به شیعیان اهتمام زیادی دارد و من از بدو تاسیس مجمع جهانی اهل بیت(ع)، عضو آن بودم. حدود ۴۰۰ کتاب شیعی در بنگلادش ترجمه شده است که از جمله این کتاب ها، صحیفه سجادیه و انسان ۲۵۰ ساله بوده است. ما یک سری کتاب هایی را در این کشور آماده کردیم تا هر کسی که بخواهد بتواند با مکتب اهل بیت(ع) آشنا شود.

    وی ادامه داد: کارهایی را در شورای علمای شیعه بنگلادش شروع کردیم و اقدام به برگزاری دوره های دانش افزایی برای مبلغان در این کشور نمودیم. در کمیسیون تربیتی، برنامه آموزشی برای نوجوانان و جوانان آماده کردیم، چون مدارس در کشور بنگلادش، سکولار است. به دنبال ارتقای کیفی جامعه تشیع در این کشور هستیم.

    رئیس شورای علمای شیعه بنگلادش خاطرنشان کرد: این شورا در شرف ثبت شدن رسمی در این کشور است. ما در عرصه اجتماعی در کشور بنگلادش، حضور فعالی داریم. زمانی که قضیه فلسطین پیش آمد، اقدام به جمع آوری کمک برای مردم آنجا کردیم. همچنین در قضیه سیل بنگلادش در صف اول کمک به سیل زدگان بودیم و مشارکت یک نهاد شیعی در کمک رسانی به سیل زدگان بنگلادش در رسانه های این کشور بازتاب پیدا کرد.

    c931ae86-2c71-4211-922a-3f9d684bf039.jpg

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: شهید سید حسن نصرالله، ادبیات جدیدی از مقاومت را ارائه کرد که یک مکتب شد و آن را باید زنده کرد.

  • شیعیان خوجه در نقاط مختلف جهان پراکنده هستند/ فرصت‌ها و چالش‌ها در جامعه شیعه خوجه اثنی‌عشری

    شیعیان خوجه در نقاط مختلف جهان پراکنده هستند/ فرصت‌ها و چالش‌ها در جامعه شیعه خوجه اثنی‌عشری

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - نشست وضعیت شناسی خوجه های اثنی عشری با ارائه حجت الاسلام و المسلمین دکتر «کاظم بوجانی» پژوهشگر حوزه ادیان و مذاهب ظهر امروز پنج شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ در سالن جلسات معاونت علمی - فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در شهر قم، برگزار شد.

    تاریخچه شیعیان خوجه

    حجت الاسلام و المسلمین دکتر کاظم بوجانی پژوهشگر حوزه ادیان و مذاهب در این نشست با اشاره به تاریخچه گروه خوجه اظهار کرد: ریشه این گروه به هندوستان برمی گردد، جامعه هند هم به لحاظ اجتماعی یک جامعه طبقاتی است. خوجه ها متعلق به سند و گجرات در هند هستند و به آنها، لوهانا می گفتند و بیشتر در تجارت مشغول بودند. گروه خوجه قبلا هندو بود که یک سیستم سازماندهی و رهبری داشت، اما این گروه در آن زمان به هیچ سازمان مرکزی مرتبط نبود. در قرن پانزدهم، بخشی از قبیله لوهانا، مسلمان شدند و آنها در آن زمان ترکیبی از سنت های اسلامی و هند را انتخاب کردند که متاثر از نفوذ صوفی و اسماعیلی(فاطمیان مصر) بود.

    وی ادامه داد: در دوره استعمار انگلیس، شهرهای بمبئی و کراچی به مراکز تجاری تبدیل شدند و مهاجرت های گسترده ای از داخل گجرات و سند به بمبئی و کراچی صورت گرفت. جماعت خوجه در سال ۱۷۴۰ میلادی، تشکیل شد. افزایش ثروت و نفوذ در بمبئی تحت چارچوب استعمار انگلیس در هند بود.

    بوجانی، تحولات عمده در جامعه خوجه را در آغاز قرن نوزدهم میلادی دانست و تصریح کرد: در آغاز این قرن، جامعه خوجه دستخوش تحولات عمده ای شد، علت این تغییر، آقاخان و دولت استعماری بریتانیا بود. آقاخان در آن زمان، ریاست بر خوجه ها را مدعی شد و گفت که همه خوجه ها باید از او پیروی کنند، جامعه خوجه در قبال این ادعا به دو گروه موفق و مخالف آقاخان، تقسیم شدند. آقاخان تصاحب اموال عمومی خوجه ها را می خواست و اختلافات خوجه ها با آقاخان به دادگاه کشیده شد، در سال ۱۸۵۱ میلادی دادگاه انگلیسی در هند حکم داد که آقاخان نباید در امور خوجه، دخالت کند. اما دادگاه دیگری در سال ۱۸۶۶ میلادی حکم داد که همه خوجه ها اسماعیلی هستند و آقاخان امام آنها محسوب می شود و این حکم باعث تثبیت سلطه آقاخان شد.

    وی افزود: گروه اندکی از مخالفان آقاخان در بین خواجه ها در اواسط قرن نوزدهم میلادی، تصمیم گرفتند که جزو اهل سنت شوند که آنها امروز جزو سنی های معمولی در هند هستند و تعدادشان ۲۰ هزار نفر است، اما ۹۰ درصد خوجه ها در آن زمان، اسماعیلی باقی می مانند. جرقه ایمان تشیع اثنی عشری در بین خوجه ها در یک مدرسه قرآنی در شهر بمبئی در سال ۱۸۶۲ توسط یک عالم ایرانی تبار به نام ملا قادر حسین، زده شد. این عالم به دعوت شیعیان اثنی عشری به شهر بمبئی آمده بود و خوجه های اسماعیلی برای یاد گرفتن قرآن، پیش او می رفتند، در آنجا ملا قادر حسین متوجه عقاید عجیب غریب خوجه های اسماعیلی شد و تلاش برای هدایت آنها را شروع کرد.

    ماجرای گسترش تشیع در بین خوجه ها

    پژوهشگر حوزه ادیان و مذاهب با اشاره به ماجرای گسترش تشیع در بین خوجه ها اظهار کرد: دعوت به تشیع در بین خوجه توسط ملا قادر حسین از طریق درس و تبلیغ صورت گرفت و با تلاش های او، گروهی از خوجه ها، شیعه اثنی عشری شدند. کتاب چراغ هدایت توسط ملا قادر حسین به نگارش درآمد و این عالم شیعه حدود ۲۰ سال در میان خوجه ها، تبلیغ کرد. در سال ۱۸۹۳ میلادی، بروز خوجه شیعه اثنی عشری، علنی شد، در آن زمان پیام های ملا قادر حسین به گجرات و زنگبار رسید. بهترین کار او تربیت دانش آموزانی بود که به مبلغان مکتب تشیع، تبدیل شدند. ملاقادر حسین، شاگردان زیادی را تربیت کرد. به تدریج مساجد و محفل ها و مدارس جدیدی توسط شیعیان خوجه به وجود آمد، به عنوان مثال، مسجد قوه الاسلام در زنگبار توسط دیوجی جمال در سال ۱۸۸۱ میلادی، تاسیس شد و این فعالیت ها در ابتدا بیشتر در شهرهای بمبئی، گجرات، کراچی، زنگبار و ماداگاسکار و غیره بود.

    وی ادامه داد: تاسیس جماعت خوجه اثنی عشری در زنگبار در سال ۱۸۸۲ میلادی بود، در سال ۱۸۹۲، جماعت خوجه اثنی عشری در شهر کراچی، تاسیس شد، تاسیس جماعت خوجه اثنی عشری در بمبئی هم به سال ۱۹۰۱، برمی گردد، تشکیل فدراسیون های محلی خوجه اثنی عشری در سال ۱۹۴۷ میلادی، صورت گرفت و در سال ۱۹۷۶ شاهد تاسیس فدراسیون جهانی خوجه اثنی عشری بودیم. شیعیان خوجه پس از سال ۱۹۲۰ میلادی، شروع به مهاجرت کردند، ریشه این مهاجرت در شرق آفریقا بود، اما بعد از آن به سمت غرب، گسترش یافت.

    پراکندگی شیعیان خوجه در جهان

    بوجانی، تعداد کل خوجه های شیعه اثنی عشری در جهان را حدود ۱۲۰ هزار نفر دانست و تصریح کرد: تعداد خوجه های شیعه اثنی عشری در قاره آسیا ۶۳ هزار نفر، قاره آفریقا ۲۳ هزار و ۵۰۰ نفر در قاره اروپا و آمریکا ۲۲ هزار نفر و در دیگر مناطق جهان، سه هزار نفر است. ۲۰ هزار نفر از شیعیان خوجه در هند و ۴۰ هزار نفر از آنها در پاکستان، سکونت دارند. ۱۵ هزار نفر از شیعیان خوجه در آفریقا، انگلیسی زبان و ۶ هزار و پانصد شیعه خوجه هم در این قاره، فرانسوی زبان می باشند. جمعیت شیعیان خوجه در آمریکای شمالی ۱۱ هزار نفر و در قاره اروپا، ۱۱ هزار نفر است، آنها در کشورهای استرالیا و نیوزلند و سنگاپور هم سکونت دارند. ۱۰ هزار نفر از شیعیان خوجه هند در شهر بمبئی هستند و مابقی در گجرات زندگی می کنند.

    وی افزود: بزرگ ترین جماعت خوجه جهان در شهر کراچی است و حدود ۳۰ هزار شیعه خوجه در این شهر، زندگی می کنند. آنها حتی در مناطقی همچون دبی، یمن، عمان و ایران نیز سکونت دارند. شیعیان خوجه انگلیسی زبان در قاره آفریقا در کشورهایی همچون تانزانیا، زنگبار، اوگاندا، روآندا و بروندی هستند، کشورهای ماداگاسکار، ریونیون و موریس محل زندگی شیعیان خوجه فرانسوی زبان ساکن قاره آفریقا است. حدود ۱۰ هزار شیعه خوجه در انگلستان، سکونت دارند و پرنفوذ ترین جماعت خوجه در جهان، جماعت خوجه انگلیس است. خوجه در کشورهای مختلف به سمت سکونت در شهرهای بزرگ رفتند، دلیل این مسئله رغبت آنها به تجارت و تحصیل فرزندان شان است.

    پژوهشگر حوزه ادیان و مذاهب با اشاره به ویژگی های جامعه خوجه اظهار کرد: جامعه خوجه از مردم، ساختارهای تشکیلاتی و جریان ها تشکیل شده است. خوجه های هند و پاکستان با خوجه های ساکن در بقیه کشورها، متفاوت هستند. شیعیان خوجه ساکن در هند و پاکستان با وجود این که نیمی از جمعیت شیعیان خوجه جهان را تشکیل می دهند، اما تاثیرشان در تصمیم گیری های خوجه ها، کم است. خوجه ها از نظر اقتصادی در مقایسه با دیگران از جمله در مقایسه با سایرین در آفریقا و مقایسه با سایر شیعیان در غرب، ثروتمند هستند. البته خانواده های فقیر خوجه هم داریم و شکاف قابل توجه ثروتمند و فقیر در جامعه خوجه هم وجود دارد، گرچه که فقر شدید در بین شیعیان خوجه نیست. شیعیان خوجه معروف به انجام کارهای خیر هستند و شاهد یک جمع بسیار کوچک فوق العاده ثروتمند در جامعه خوجه هستیم.

    ویژگی های شیعیان خوجه

    وی ادامه داد: شیعیان خوجه تاکید بر آموزش سکولار دارند و در این زمینه اقدام به پرداخت وام تحصیلی به شیعیان خوجه دیگر می کنند. آنها توانایی پرداخت هزینه های تحصیلی گران قیمت در دانشگاه های غربی دارند و لذا به دلیل آموزش های بالاتر دارای دسترسی بیشتری به فرصت های اقتصادی هستند. خوجه ها در تحصیل تمرکز بیش از حد در برخی از موضوعات در مقایسه با سایر موضوعات دارند و آنها، آموزش را به عنوان کمکی برای کسب و کار بهتر می بینند. از سوی دیگر هم اثرات تربیتی و فرهنگی آموزش بر نسل آینده بسیار زیاد است.

    بوجانی افزود: جامعه خوجه به نوعی هنوز، سنتی است و این جامعه، عشق و دلبستگی فراوان به اهل بیت(ع) دارد و آن را ابراز می کند. شیعیان خوجه در زمینه تقوای شخصی در مسائلی از جمله نماز، روزه، حج، داشتن محاسن و دوری از موسیقی، مقید هستند. البته نسل جوان آنها هم در عمل و هم در ایدئولوژی با چالش های جدی، مواجه است. ساختار اقتصادی، اجتماع و فکری، این نسل را در معرض شبهات فکری و انحراف عملی قرار می دهد.

    پژوهشگر حوزه ادیان و مذاهب با اشاره به زبان و فرهنگ در جامعه شیعه خوجه اظهار کرد: زبان های شرقی همچون گجراتی و اردو در بین شیعیان خوجه به سرعت در حال ناپدید شدن است و انگلیسی و فرانسوی زبان های جایگزین اصلی برای این جامعه شده است. شکاف فرهنگی از جمله شکاف بین نسل قدیم و نسل جدید و نسل سنتی در برابر نسل مدرن در جامعه شیعه خوجه وجود دارد. این جامعه به صورت کلی از نظر فرهنگی، فضای بسته ای دارد. جامعه شیعه خوجه در رابطه با فرهنگ های به اصطلاح پایین تر از خودشان مثلا شرق آفریقا، بسیار بسته و در رابطه با فرهنگ های مثلا برتر همچون غرب، بسیار باز است. احساس تعلق به جامعه خوجه در میان نسل جدید شیعیان خوجه در حال ضعیف شدن است، اما تلاش هایی برای حفظ آن در حال انجام است.

    وی ادامه داد: خوجه ها در بحث سیاسی و اسلام سیاسی به شدت محافظه کار هستند، اما این مسئله در نسل جوان آنها به خصوص با توجه به نسل کشی در غزه به سرعت در حال تغییر است. خوجه ها توسط جمع های دیگر به عنوان الگو دیده می شوند. شیعیان خوجه به دلیل قدرت مالی و تشکیلاتی که دارند، پیشران هستند و این مسئله باعث توجه محققان غربی برای انجام تحقیقات در خصوص خوجه ها شده است. روندسازی شیعیان خوجه هم خوب و هم بد است. سه کنفرانس مطالعاتی درباره خوجه ها برگزار شده است که یک موسسه فرانسوی عهده دار، برگزاری آن بود.

    فرصت ها و چالش ها در جامعه شیعیان خوجه

    بوجانی، کوچک ترین واحد جامعه شیعیان خوجه را جماعت دانست و تصریح کرد: حدود ۸۰ جماعت شیعه خوجه در دنیا است، اما ۹۰ درصد شیعیان خوجه در ۲۰ جماعت هستند. ماهیت ساختار جامعه شیعه خوجه، دموکراتیک است و این ساختار ریشه در ساختارهای کاست هندو است. از دهه پنجاه میلادی در جامعه شیعه خوجه انگیزه به سمت تمرکز بیشتر وجود داشت که موجب تشکیل فدراسیون های منطقه شیعیان خوجه و سپس فدراسیون جهانی شیعه خوجه شد. افراد خارجی، این سازمان را برجسته و سایر ستایش می دانند. جامعه شیعه خوجه دچار چالش هایی از جمله تاثیرات دنیای مدرن، تغییر زبان و فرهنگ، از دست دادن هویت و بحران هویت و جریان های ناسالم در حال شکل گیری است، این جریان ها روی نخبگان و جوانان جامعه شیعه خوجه، تاثیر می گذارند و در آینده می توانند که خطر باشند.

    وی خاطرنشان کرد: تشکیلات قوی، بافت سنتی جامعه، داشتن محبت اهل بیت(ع) به ویژه امام حسین(ع)، تاثیرات رو به افزایش روحانیون خوجه، افزایش نفوذ معنوی جریان انقلاب اسلامی و ظرفیت برای خدمت به امام زمان(عج) از فرصت های موجود در جامعه شیعه خوجه است. باید پژوهش های بیشتری در خصوص این جامعه به خصوص تحقیقات میدانی، صورت بگیرد و نشست هایی بیشتری در سطوح بالاتر درباره جامعه شیعه خوجه برگزار شود. از سوی امکان تعریف پروژه های مشترک با جامعه شیعیان خوجه، وجود دارد.

    پژوهشگر حوزه ادیان و مذاهب، تعداد کل خوجه های شیعه اثنی عشری در جهان را حدود ۱۲۰ هزار نفر دانست و تصریح کرد: تعداد خوجه های شیعه اثنی عشری در قاره آسیا ۶۳ هزار نفر، قاره آفریقا ۲۳ هزار و ۵۰۰ نفر در قاره اروپا و آمریکا ۲۲ هزار نفر و در دیگر مناطق جهان، سه هزار نفر است.

  • پیام تسلیت مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در پی درگذشت حجت‌الاسلام مولانا ممتاز علی

    پیام تسلیت مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در پی درگذشت حجت‌الاسلام مولانا ممتاز علی

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - مجمع جهانی اهل بیت(ع) با صدور پیامی، درگذشت حجت الاسلام و المسلمین مولانا شیخ ممتاز علی امام جمعه و جماعت مسجد "امامیه هال" شهر دهلی و از مسئولان مجمع اهل بیت(ع) هند را تسلیت گفت.

    متن این پیام تسلیت به شرح زیر است:

    انا لله و انا الیه راجعون

    خبر ارتحال عالم مجاهد حجت الاسلام و المسلمین مولانا شیخ ممتاز علی امام جمعه امامیه هال دهلی و از شخصیت‌های برجسته شیعیان هند باعث تاسف و تاثر گردید.

    ایشان از مسئولان مجمع اهل بیت هند بودند و مدت ۳۰ سال به عنوان امام جمعه، در نشر معارف اهل بیت (ع) تلاش‌های مجاهدانه و خالصانه ای انجام دادند.

    مجمع جهانی اهل بیت رحلت ایشان را به شیعیان هند و خانواده ایشان تسليت عرض نموده و از درگاه الهی برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای بازماندگان ایشان صبر جمیل خواهان است

    مجمع جهانی اهل بیت(ع)

    مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پیامی درگذشت امام جمعه و جماعت مسجد "امامیه هال" شهر دهلی را تسلیت گفت.

  • ویدیو | مراسم اربعین شهادت سیدحسن نصرالله در حرم امام خمینی(ره)

    ویدیو | مراسم اربعین شهادت سیدحسن نصرالله در حرم امام خمینی(ره)

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) -  مراسم اربعین شهادت سیدحسن نصرالله و بزرگداشت رهبران شهید جبهه مقاومت با عنوان «آغاز نصرالله» عصر روز گذشته از سوی مجمع جهانی اهل بیت(ع) و با همکاری برخی نهادهای بین‌المللی و حوزوی در حرم مطهر امام خمینی(ره)، برگزار شد.

  • حجت‌الاسلام موسوی تبریزی: شهید سید حسن نصرالله قوی‌تر از سید حسن نصرالله زنده است

    حجت‌الاسلام موسوی تبریزی: شهید سید حسن نصرالله قوی‌تر از سید حسن نصرالله زنده است

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - مراسم اربعین شهادت سید حسن نصرالله و بزرگداشت رهبران شهید جبهه مقاومت با عنوان «آغاز نصرالله» عصر دیروز از سوی مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام با همکاری برخی دستگاه‌های بین المللی و نهادهای حوزوی و با حضور پرشور جوانان، طلاب، دانشجویان و فعالان فرهنگی بین المللی مقیم ایران در حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار شد.

    در حاشیه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین «سید حسن موسوی تبریزی» مسئول دفتر نمایندگی مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام در بیروت در گفت‌وگو با خبرنگار ابنا اظهار داشت: خط شهید سید حسن نصرالله در رهبری امت اسلامی برای رسیدن این امت به آرمان های خود در صراط مستقیم بود تا امت اسلامی بتواند به اهداف عالی که رسول اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) ترسیم کردند، برسند و به نصرت الهی نائل بیایند.

    وی ادامه داد: خط سید حسن نصرالله برگرفته از یک خط ممتدی است که از پیامبران الهی شروع می شود و به رسالت پیامبر(ص) و ولایت وصی ایشان حضرت امیرالمومنین(ع) می رسد و امتداد آن به ائمه معصومین(ع) از جمله امام حسین(ع) می رسد، ویژگی برجسته این خط همان خطاب امام حسین(ع) در روز عاشورا است که بانگ هیهات من الذله، سر داد. چنین خطی می تواند که امت اسلامی را به داشتن حق حاکمیت و عزت و شرافت برساند تا خودشان اختیار ثروت هایشان در اختیار بگیرند و تمدن اسلامی با اصالت محمدی و رنگ و بوی علوی محقق شود و شهید حسن نصرالله در این راه تلاش می کرد تا پیروزی حقیقی برای امت اسلامی، تحقق پیدا کند. این امت می تواند که وعده الهی برای پیروزی را محقق کند و بتواند که وارث زمین شود.

    مسئول دفتر نمایندگی مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام در بیروت خاطرنشان کرد: شهید سید حسن نصرالله از اندیشه امام خمینی(ره) و راه مقام معظم رهبری الگو گرفت. شهید سید حسن نصرالله قوی تر از سید حسن نصرالله زنده است. او شاهدی بر ما و رفتارهایمان است و ما را به سمت صراط مستقیم و پیروزی قطعی که نزدیک است، می برد.

    رژیم صهیونیستی عصر روز جمعه ششم مهر ۱۴۰۳ با حمله به محله حاره حریک در منطقه ضاحیه جنوبی در شهر بیروت پایتخت لبنان و بمباران شدید چندین ساختمان، سید حسن نصرالله دبیرکل جنبش حزب‌الله لبنان را به شهادت رساند.

    مسئول دفتر نمایندگی مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام در بیروت گفت: شهید سید حسن نصرالله از اندیشه امام خمینی(ره) و راه مقام معظم رهبری الگو گرفت. شهید سید حسن نصرالله قوی تر از سید حسن نصرالله زنده است. او شاهدی بر ما و رفتارهایمان است و ما را به سمت صراط مستقیم و پیروزی قطعی که نزدیک است، می برد.

  • شیخ «غازی حنینه»: راز مقاومت مردم لبنان در اندیشه امام خمینی(ره) نهفته است/ راه آزادی قدس تا تحقق وعده الهی، بسته نمی‌شود

    شیخ «غازی حنینه»: راز مقاومت مردم لبنان در اندیشه امام خمینی(ره) نهفته است/ راه آزادی قدس تا تحقق وعده الهی، بسته نمی‌شود

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - مراسم اربعین شهادت سید حسن نصرالله و بزرگداشت رهبران شهید جبهه مقاومت با عنوان «آغاز نصرالله» عصر امروز توسط مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام با همکاری برخی دستگاه‌های بین المللی و نهادهای حوزوی و با حضور پرشور جوانان، طلاب، دانشجویان و فعالان فرهنگی بین المللی مقیم ایران در حرم مطهر امام خمینی(ره)، برگزار شد.
    شیخ «غازی حنینه» رئیس هیأت امنای تجمع علمای مسلمین لبنان در این مراسم با اشاره به نبرد با دشمن صهیونیستی اظهار کرد: راه آزادی قدس به فضل خداوند باز شده است و این راه ان شاء الله به اذن خداوند تا تحقیق وعده الهی، بسته نخواهد شد. سوال بزرگی که امروز مطرح است و تمام خبرگزاری ها و شبکه های ماهواره ای به آن می پردازند، راز قرار گرفتن دو ملت فلسطین و ملت لبنان که کم ترین جمعیت ها را بین کشورهای عربی دارند، در مواجهه مستقیم در فاصله صفر با دشمن صهیونیستی است، دشمنی که مجهز به سلاح های آمریکایی و فناوری های غربی است و  تمام غرب در کنار اسرائیل است.
    وی ادامه داد: واقعه خندق را به یاد بیاوریم که تمام کفر در برابر تمام ایمان قرار گرفت و امام علی(ع) در برابر کل کفر ایستاد. ما امروزه در یک صف در قالب یک امت با خدا، پیامبر، دین و قبله و هدف واحد هستیم که این هدف، آزادی تمام فلسطین یعنی از دریا تا نهر است و حاضر به صلح و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و پذیرش موجودیت این رژیم به هیچ شکلی، نیستیم.
     
    رئیس هیأت امنای تجمع علمای مسلمین لبنان افزود: راز مقاومت مردم لبنان و مردم فلسطین در مرقد شریف امام خمینی(ره) نهفته است، اندیشه و نگاهی که امام راحل داشتند که باید رژیم صهیونیستی از بین برود و این غده سرطانی از خاک فلسطین، زدوده شود. حزب الله لبنان در این مسیر حرکت کرد و شهید سید حسن نصرالله، نیمی از عمر خود را برای تحقق این هدف، صرف نمود و شهیدانی همچون سید حسن نصرالله، سید عباس موسوی، شیخ راغب حرب، عماد مغنیه، فواد شکر و شیخ نبیل قاووق از صفوف حزب الله در این راه به شهادت رسیدند.
     
    با اشاره به تجلی اندیشه امام خمینی(ره) در سرزمین فلسطین اظهار کرد: اندیشه امام راحل با اندیشه اهل سنت اصیل برگرفته از قرآن کریم و رسالت نبوی در سرزمین فلسطین، متجلی شد. شهید سید حسن نصرالله، وحدت بین شیعه و اهل سنت در نبرد با دشمن صهیونیستی را به وجود آورد و این شهید ما را برای ثبات، صبر، اراده، صدق و شهادت، تربیت کرد.
     
    وی خاطرنشان کرد: امروز دو بال اسلام یعنی شیعه و سنی کنار هم در برابر دشمن هستند که از آن به وحدت عرصه ها، یاد می شود و این عرصه ها از عراق و سوریه و یمن تا لبنان و فلسطین و جمهوری اسلامی ایران، گسترده است. ما در تجمع علمای مسلمین لبنان، بیعت خودمان را با خداوند و رسول اکرم و آیت الله خامنه ای برای وحدت امت اسلامی و یاری رسانی به ملت فلسطین و نبرد تا آخرین نفس برای پیروزی یا شهادت اعلام می کنیم.
     

    رئیس هیأت امنای تجمع علمای مسلمین لبنان گفت: راز مقاومت مردم لبنان و مردم فلسطین در مرقد شریف امام خمینی(ره) نهفته است، اندیشه و نگاهی که امام راحل داشتند که باید رژیم صهیونیستی از بین برود و این غده سرطانی از خاک فلسطین، زدوده شود.

آمارهای موجود از شیعیان اردن



             

 

1- آمار «دائرةالمعارف امام حسين(ع)» از شیعیان اردن‏ ـ سال 2000

 

جمعیت کشور: 5.498.843

درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 13 درصد

 

---------------------------------------------------------

 

2- آمار «سازمان CIA» از شیعیان اردن ـ سال 2007

  
جمعیت کشور: 
6.342.948
جمعیت مسلمانان: 
5.962.371 
جمعیت شیعیان:
 126.859
درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 
2 درصد

 

---------------------------------------------------------

 

3- آمار «مجمع جهانی اهل‏بیت(ع)» از شیعیان اردن ـ سال 2008
  
جمعیت کشور: 
8.587.000 
جمعیت مسلمانان: 7.329.863 
جمعیت شیعیان: 146.597

درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 
2 درصد

 

---------------------------------------------------------

  
4- آمار انجمن دین و زندگی اجتماعی «مؤسسه  PEW» از شیعیان اردن ـ سال 2009
  
جمعیت کشور: بیش از 6.000.000
جمعیت مسلمانان: 6.202.000
جمعیت شیعیان: 62.000
درصد شیعیان نسبت به جمعیت مسلمان کشور: کمتر از 1 درصد
  

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
7+7=? کد امنیتی