اخبار مجمع

  • توافق همکاری انتشارات مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و انتشارات تسنیم ترکیه

    توافق همکاری انتشارات مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و انتشارات تسنیم ترکیه

    با هدف نشر حداکثری معارف اهل بیت(ع) و بهره‌گیری از ظرفیت ناشران فعال منطقه‌ای، انتشارات مجمع جهانی اهل بیت(ع) و انتشارات تسنیم ترکیه در خصوص همکاری برای چاپ 5 عنوان از آثار مجمع به زبان ترکی استانبولی به توافق رسیدند.

    «مصطفی بهبهانی پور» مدیرکل خدمات فرهنگی و انتشارات با اعلام این خبر افزود: این توافق در حاشیه برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منعقد شد و بر اساس آن، انتشارات تسنیم ترکیه 5 عنوان کتاب به نام‌های «آشنایی با اسلام»، «صدق رسول الله»، «خانواده در پرتو قرآن و حدیث»، «نفحات من سیره ائمه اهل‌ البیت علیهم السلام» و «اخلاق النبی و اهل بیته» که توسط مجمع جهانی اهل بیت (ع) به زبان ترکی استانبولی ترجمه گردیده را با هزینه خود در کشور ترکیه منتشر خواهد نمود.

    3d0b3cb9-97a2-4757-a2c7-d133ef07b230.jpg

    310b3cb9-97a2-4757-a2c7-d133ef07b230.jpg

    340b3cb9-97a2-4757-a2c7-d133ef07b230.jpg

    370b3cb9-97a2-4757-a2c7-d133ef07b230.jpg

    3a0b3cb9-97a2-4757-a2c7-d133ef07b230.jpg

    وی در پایان تأکید کرد: انتشارات مجمع جهانی اهل بیت (ع) آمادگی کامل دارد تا با ناشران فعال منطقه ای برای چاپ و توزیع آثار خود همکاری کرده و به توسعه نشر معارف اهل بیت (ع) و تقویت ناشران فعال کمک و مساعدت نماید.

    انتشارات مجمع جهانی اهل بیت(ع) و انتشارات تسنیم ترکیه در خصوص همکاری برای چاپ 5 عنوان از آثار مجمع به زبان ترکی استانبولی به توافق رسیدند.

  • پیام تسلیت دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پی ارتحال علامه شیخ علی کورانی

    پیام تسلیت دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پی ارتحال علامه شیخ علی کورانی

    آیت الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با صدور پیامی درگذشت حجت الاسلام والمسلمین علی کورانی عاملی پژوهشگر و محقق تاریخ اسلام و بنیانگذار و مدیر مرکز «تحقیقات المعجم الفقهی» را تسلیت گفت.

    متن پیام آیت‌الله «رضا رمضانی» به شرح زیر است:

    بسم الله الرحمن الرحیم

    "إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ"

    رحلت عالم مجاهد بزرگوار مرحوم آیت الله شیخ علی کورانی از محققان و دانشوران حوزه علمیه و شاگردان و یاران مرحوم آیت الله شهید سیدمحمدباقرصدررضوان الله تعالی علیه را به ساحت مقدس حضرت ولی عصرعجل الله تعالی فرجه الشریف  ، رهبر معظم انقلاب اسلامی، حوزه های علمیه و خاندان عالم پرور کورانی از خطه جبل عامل و بازماندگان آن فقید سعید، به ویژه فرزندان برومندش تسلیت و تعزیت عرض می کنم.

    نقش گرانسنگ آن مرحوم در زمینه مهدویت و انتظار، تلاش هایش در عرصه سیاست، تشکل های اسلامی و مقاومت، نمایندگی مراجع گرانقدر همچون آیات عظام حکیم و خویی در بلاد اسلامی، مواضع او در دفاع از انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام راحل عظیم الشأن رضوان الله تعالی علیه ، همه از ویژگی هایی است که یاد و خاطره آن عالم مجاهد محقق را در تاریخ معاصر جهان اسلام و حرکت اسلامی ماندگار خواهد کرد.

    اینجانب ، ضمن تسلیت این ضایعه اسفناک، برای وی علو درجات و حشر با پیامبر صلی الله علیه و آله  و امامان معصوم علیهم السلام و اولیاء و شهدا و برای بازماندگان ، همراهان  جهاد و مبارزه و همه علاقمندان ایشان صبرجمیل و اجر جزیل از خدای منان مسألت دارم.

                                                                                                                                    رضا رمضانی

                                                                                                                   دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام

    شایان ذکر است که حجت الاسلام والمسلمین علی کورانی عاملی پژوهشگر و محقق تاریخ اسلام و بنیانگذار و مدیر مرکز «تحقیقات المعجم الفقهی» سحرگاه امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در قم دارفانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با صدور پیامی درگذشت آیت‌الله محمد امامی کاشانی را تسلیت گفت.

  • تفاهم همکاری بین مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و سازمان امور دانشجویان/ آیت‌الله رمضانی: جمهوری اسلامی باید مرکز ثقل علمی دنیا باشد

    تفاهم همکاری بین مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و سازمان امور دانشجویان/ آیت‌الله رمضانی: جمهوری اسلامی باید مرکز ثقل علمی دنیا باشد

    تفاهم همکاری بین مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و سازمان امور دانشجویان با حضور آیت الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و دکتر هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان امضاء شد.

    این تفاهم‌نامه به منظور تقویت همکاری بین سازمان امور دانشجویان و مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و با هدف دست یابی به اهداف مشترک نسبت به دانشجویان بین‌المللی و نخبگان جهان اسلام، خصوصا معرفی ظرفیت‌های دانشگاه‌های کشور در سطح بین‌المللی، جذب حداکثری دانشجوی بین‌المللی و حمایت فکری و علمی از آنان با استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر، در 6 ماده تنظیم، امضاء و میان طرفین منعقد شد.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) طی سخنانی در این نشست بحث نظام علمی کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: در برنامه گام دوم هفتم پیشرفت علم در صدر قرار دارد. پیشرفت علم قدرت برای کشور به ارمغان می‌آورد و این علم باید گسترش پیدا کند.

    آیت‌الله رمضانی با بیان اینکه نقش حضرت آیت الله خامنه‌ای به عنوان رهبری نظام در مدیریت علمی یک نقش برجسته است، گفت: به لحاظ علمی، رتبه ایران در ابتدای انقلاب ۵۷ بود و امروز ۱۵ است و در برخی از رشته‌ها هم تک رقمی هستیم که باید رشد پیدا کند.

    وی بر ضرورت اهتمام بیشتر در بخش‌های دانشگاهی تاکید کرد و افزود: حفظ و ارتقای ظرفیت‌های نخبگانی در داخل کشور از ضرورت‌های وزارت علوم است. برخی افراد در بحث معادل سازی مدارک با بی مهری‌هایی مواجه شده اند که لازم است تدبیر جدی نسبت به این حوزه انجام پذیرد و برای کسانی که با عشق و ارادت وارد نظام می‌شوند و می‌خواهند خدمت کنند تسهیلاتی فراهم شود.


     


      

    دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) با بیان اینکه انتقال علم از بخش‌هایی است که لازم است به آن توجه داشته باشیم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی باید جایگاه مرکز ثقل علم در دنیا را به دست آورد و به عنوان ام القرای جهان اسلام و جهان استضعاف باید این مرکز ثقل را تغییر دهیم.

    آیت الله رمضانی اظهار داشت: مجمع جهانی جهانی اهل‌بیت (ع) بستر مناسبی در عرصه بین‌الملل است. برخی از کشور‌ها مانند ونزوئلا متقاضی انتقال علم و تجربیات علمی ایران به کشور‌های خود هستند. در آمریکای لاتین با یک ادبیات الهیات آزادی‌بخش مواجه هستیم. این مساله در بدنه، نخبگان و دانشگاهیان و اقشار مختلف مردم وجود دارد و این یک فرصت طلایی است. حکومت‌ها در کشور‌های این منطقه متفاوت است و برخی به جریان صهیونیسم وابستگی دارند، اما خیلی از جوانان آن‌ها دوست دارند به ایران بیایند و درس بخوانند. اگر این فضا فراهم شود، حاکمیت علمی آینده با ام‌القرای جهان اسلام خواهد بود. مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) با دیپلماسی عمومی و ارتباطاتی که با اقشار مختلف دارد می‌تواند این فرصت را فراهم کند.



     وی ابراز امیدواری کرد که این فرصت و اتفاق مبارک یک تکمیل ظرفیتی را در آینده ایجاد کند تا در آینده شاهد رشد علمی جریان مقاومت در دنیا باشیم.

       آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجویان بین‌الملل تدوین شده است  

    در ادامه این نشست دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان با ابراز خرسندی از فرصت فراهم شده گفت: امیدوارم که این اتفاق با سرعت عملیاتی و اجرایی شود.

    وی با بیان اینکه رهبر انقلاب از سال ۷۹ موضوع تولید علم و جنبش نرم افزاری و موضوعات مختلف را بسته به شرایط تعریف کردند و نهایتاً به این رسیدند که ما باید به مرجعیت علمی دست پیدا کنیم، ادامه داد: مرجعیت علمی یعنی ایجاد کردن یک افق عالی و والا برای جمهوری اسلامی که باید به تمدن نوین اسلامی برسد و زبان آن هم فارسی است.

    معاون وزیر علوم اظهار کرد:  آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجویان بین‌الملل تدوین شده است تا دانشجویان به منظور تحصیل در کشور ایران با مشکلات کمتری مواجه باشند.

    داداش‌پور گفت: کل تولیدات علمی که کشور‌های اسلامی در دنیا دارند حدود ۷ درصد است. فاصله بین آنچه که هستیم و آن چیزی که رهبر انقلاب برای ما ترسیم کردند خیلی طولانی است. اما در همین ۷ درصد سهم جمهوری اسلامی ایران حدود ۳۵ درصد است. در این فضا اگر قرار باشد جمهوری اسلامی مرکز ثقل دانشجویان بین المللی باشد باید در پایان برنامه هفتم توسعه، ۳۲۰ هزار دانشجوی بین المللی جذب کرده باشیم. اگر این اتفاق رخ دهد ایران جزء ده کشور اول دنیا در جذب دانشجوی بین المللی خواهد بود. ما باید بتوانیم این ظرفیت را اجرایی و عملی کنیم.


     


     وی با بیان اینکه تحقق هدف تبدیل کشور ایران به عنوان مرکز ثقل جذب دانشجویان بین الملل نیازمند الزامات بسیاری از سوی تمام نهادها است؛ افزود: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجویان بین‌الملل تدوین شده است تا دانشجویان به منظور تحصیل در کشور ایران با مشکلات کمتری مواجه باشند.

     

    معاون وزیر علوم با بیان اینکه فرصت‌های زیادی وجود دارد که ما میتوانیم از آن‌ها بهره ببریم؛ تصریح کرد: اگر قرار باشد جمهوری اسلامی از این فرصت‌ها استفاده کند و در تراز جهانی قرار گیرد و به طبع آن مجمع جهانی اهل بیت علیه السلام نیز در این مسیر گام بردارد، باید ابتدا جایگاه خود را تشخیص دهیم و برای تحقق اهداف خود علاوه بر ارائه راهکار با تمام تلاش بکوشیم.  باید بررسی کنیم که جایگاه دانشگاه‌های ما برای دانشجویانی که نگاه اهل بیتی دارند کجاست و چه کاری باید کنیم. دانشگاه اهل بیت (ع) می‌تواند در این بخش خدمات زیادی ارائه دهد و ما نقطه اتکای دانشجویان اهل بیتی در سراسر دنیا باشیم.

    رئیس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان ساخت: اولین نمایشگاه جاذبه‌های تحصیل در ایران” با هدف ایجاد ظرفیت جهانی به منظور تبدیل شدن جهوری اسلامی به مرکز ثقل جذب دانشجویان بین المللی با حضور دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، موسسات جذب و شرکت‌های دانش بنیان، نمایندگان ملل و اقوام ایران و سایر کشور‌های جهان ۱۷ الی ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

    در ادامه این نشست عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، گفت: آیت الله رمضانی هم آشنایی عمیقی با حوزه و هم با دانشگاه در داخل و خارج از ایران دارند. ایشان بار سنگین گفتگوی بین ادیان را به دوش کشیده‌اند و وجود مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) فرصت بی‌نظیری برای مجموعه آموزش عالی است که بتواند به خوبی استفاده کند.

    وی افزود: راهبرد مجمع جهانی اهل بیت که شبکه سازی شیعیان و برش نخبگانی است کاملا با آموزش عالی همپوشانی دارد. شبکه سازی و توانمند کردن جوانان شیعه و مسلمان را باید در اقصی نقاط جهان تقویت کرد.

    گفتنی است در این مراسم دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمد مهدی شریعتمدار، مشاور دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مدیرکل کشورهای عربی آفریقایی عربی مجمع، حجت الاسلام والمسلمین معینیان معاون بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، حجت الاسلام والمسلمین قاضوی معاون توسعه مدیریت و منابع مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، دکتر جعفر رازقی سرپرست معاونت بورس و امور دانشجویان خارج و دکتر محمدجواد سلمانپور مشاوره سازمان امور دانشجویان در حوزه بین‌الملل نیز حضور داشتند.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) با بیان اینکه انتقال علم از بخش‌هایی است که لازم است به آن توجه داشته باشیم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی باید جایگاه مرکز ثقل علم در دنیا را به دست آورد و به عنوان ام القرای جهان اسلام و جهان استضعاف باید این مرکز ثقل را تغییر دهیم.

  • گزارش تصویری | جشن تکلیف دختران دانش‌آموزان شیعه در غرب کابل

    گزارش تصویری | جشن تکلیف دختران دانش‌آموزان شیعه در غرب کابل

    جشن تکلیف دختران دانش‌آموزان شیعه در غرب شهر کابل پایتخت افغانستان با همکاری مجمع محبان اهل بیت(ع) این کشور، برگزار شد.

  • جشن تکلیف «هدیه‌های الهی» در شهر کابل برگزار شد

    جشن تکلیف «هدیه‌های الهی» در شهر کابل برگزار شد

    به همت مجمع محبان اهل‌بیت(ع) افغانستان و به مناسبت دهه کرامت، جشن تکلیف «هدیه‌های الهی» در شهر کابل برگزار شد.

    این جشن که با حضور قریب به ۱۵۰ تن از دانش آموزان مدارس خصوصی راهیان سبز، آموزگاران علم، اعتدال دهر، کانون علم، مکتب شهید علیزاده و مدارس انتظار، راهیان فدک و کوثرالنبی مدارس مذکور برگزار شد، با قرائت قرآن توسط یکی از شاگردان شروع و با سخنرانی و دعای دکتر سیدمحمد عالمی به پایان رسید.

    خانم کاظمی استاد حوزه و دانشگاه در این مراسم ضمن با اشاره به دهه کرامت، نسبت به چرایی برگزاری جشن تکلیف توضیحات لازم را ارائه کرد و مسئولیت بزرگ خانواده مخصوصا پدر و مادر را در قبال دختران تازه به تکلیف رسیده‌، مهم و جدی عنوان کرد.

    آقای علوی مسئول مدرسه راهیان سبز و آموزگاران علم نیز ضمن خوش آمدگویی به مهمانان و تبریک جشن تکلیف، به مسئولیت‌های دختران بعد از سن تکلیف اشاره و تاکید کرد: سن تکلیف یک مسئولیت نه، بلکه یک امتیاز است که خداوند تبارک و تعالی برای دختران قائل شده است. جشن تکلیف برنامه‌ی شیرین معنوی است که دختران با خدای خود تعهد می‌سپارند تا همه آنچه را خداوند برای‌شان واجب دانسته است را رعایت نماید.

    دکتر سید محمد عالمی نیز ضمن تبریک این جشن بزرگ، اظهار داشت: خداوند تبارک تعالی قطعا دختران را نسبت به پسران دوست داشته است که برای آنان این فرصت را مهیا نموده تا زودتر از پسران، با خداوند خویش گفت‌وگو کنند و او را ستایش و عبادت نمایند. دختران بعد از سن تکلیف، مکلف هستند تا همه واجبات خداوند را رعایت و از همه آنچه را که نهی شده است، دوری نمایند.

    این جلسه که با برنامه های متنوع برپایی نماز جماعت مستحبی توسط دختران تازه تکلیف رسیده، دکلمه، سرودخوانی، نواهنگ و اجرای پارچه تمثیلی همراه بود، با اهدای لوح تقدیر برای فعالین فرهنگی مکاتب و مدارس یاد شده و اهدای جوایز برای نونهالانی‌که پرسش‌های دینی را پاسخ گفتند، به پایان رسید.

    به همت مجمع محبان اهل‌بیت(ع) و به مناسبت دهه کرامت، جشن تکلیف «هدیه‌های الهی» در شهر کابل برگزار شد

  • گزارش تصویری | آیین رونمایی از تازه‌های نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در حوزه زبان‌های آسیایی

    گزارش تصویری | آیین رونمایی از تازه‌های نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در حوزه زبان‌های آسیایی

    آیین رونمایی از تازه‌های نشر مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در حوزه زبان‌های آسیایی با حضور آیت‌الله «محمدحسن اختری» رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، روز چهارشنبه ـ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ـ در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

  • گزارش تصویری | دیدار «کنشگران فرهنگی دانشگاه گیلان در حوزه مهدویت» با آیت‌الله رمضانی

    گزارش تصویری | دیدار «کنشگران فرهنگی دانشگاه گیلان در حوزه مهدویت» با آیت‌الله رمضانی

    جمعی از «کنشگران فرهنگی دانشگاه گیلان در حوزه مهدویت» امروز پنجشنبه 27 اردیبهشت 1403 با آیت‌الله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) دیدار کردند.

1-آمار «مجمع جهانی اهل‏ بیت(ع)» از شیعیان اندونزی ـ سال 2008

 

جمعیت کشور: 221.900.000

جمعیت مسلمانان: 195.372.000

جمعیت شیعیان: 1.952.720

درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 0.9 درصد

 

‏2-آمار «دائرةالمعارف امام حسين(ع)» از شیعیان اندونزی‏ ـ سال 2000

 

جمعیت کشور: 219.266.557

درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 12.65 درصد

 

3- آمار انجمن دین و زندگی اجتماعی «مؤسسه ‏PEW» از‏ شیعیان‏ اندونزی ـ سال 2009

 

جمعیت کشور: بیش از 200.000.000

جمعیت مسلمانان: 202.867.000

جمعیت شیعیان: کمتر از 2.028.000

درصد شیعیان نسبت به جمعیت مسلمان کشور: کمتر از 1 درصد

پایگاه‌های مرتبط

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
3-2=? کد امنیتی